رزماری (اکلیل کوهی) گیاهی بیخزان است که بیشتر به خاطر شاخ و برگ معطرش پرورش داده میشود. رایحه تفاوت رزماری در مشام رهگذران چنان تأثیر میگذارد که از یاد نمیرود. معمولاً از این گیاه به عنوان پرچین همیشه سبز در باغات استفاده میشود. رزماری همان قدر که در باغ دلپذیر است در آشپزخانه مفید خواهد بود.
رزماری به بهبود حافظه و افزایش هوش و تمرکز کمک میکند.سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند. ترکیبات فعال در رزماری آنتی اکسیدانی، ضدالتهابی و ضدسرطانی هستند.رزماری به طور سنتی در فرهنگهای مختلفی برای درمان دردهای شکمی، یبوست، نفخ و اسهال مورد استفاده قرار میگیرد.
رزماری به عنوان یک عامل آنتی باکتریایی میتواند نقش بسیار شگفت انگیزی در خوشبو کردن دهان داشته باشد.