مارچوبه، یک گیاه گلدار است که در اکثر نقاط دنیا پرورش داده می شود. برگهای مارچوبه، فلسی شکل است که در کنار این برگها، شاخههای دراز و سبز رنگ به شکل دستههای ۳ تا ۸ تایی خارج شده است. مارچوبه یک منبع غنی از ویتامینها، پروتئینها و مواد معدنی ضروری بدن می باشد. ویتامین هایی چون ویتامین A، B1 (تیامین)، B3 (نیاسین)، B5 ، B6، C ،E و K می باشد. همچنین سرشار از مواد معدنی چون منیزیم، فسفر، آهن، زینک، روی، کلسیم، منگنز، پتاسیم و سلنیوم میباشد.
خواص مارچوبه:
خوردن مارچوبه ديد چشم را تقويت مي كند
مارچوبه برای تقويت نيروي جنسي مفيد است
مارچوبه ضعف مثانه را برطرف مي كند
براي تقويت قلب مارچوبه مفيد است
مارچوبه ملين است و يبوست را برطرف مي كند
مارچوبه تب بر است
مارچوبه بعلت داشتن كلروفيل خونساز است و كسانيكه كم خون هستند بايد از آن استفاده كنند
مارچوبه به ساختن گلبولهاي قرمز خون كمك مي كند
وجود مواد مغذی در مارچوبه، به مبارزه با افسردگی، خستگی و کاهش درد قاعدگی کمک میکند
مارچوبه برای زنان باردار مفید است
با مارچوبه میتوان روماتیسم مفصلی درمان کرد
رفع سندرم پیش از قاعدگی
برای مهار دیابت میتوان از مارچوبه استفاده کرد
مارچوبه به درمان سرع کمک میکند
مارچوبه باعث کاهش فشارخون میشود
یکی دیگر از مزایای استفاده از مارچوبه در رژیم غذایی شما این است که لکههای پوستی مانند آثار آکنه، جوشها و علایم دیگر را کاهش میدهد
مارچوبه یک سبزی کم کالری است و به دلیل مقادیر بالای فیبر دارد که با کاهش اشتها و جلوگیری از پرخوری باعث لاغری و کاهش وزن افراد می شود
برای پیشگیری و درمان انواع سرطان مغز استخوان، پستان، روده بزرگ، حنجره و سرطان ریه مصرف مارچوبه بسیار مفید می باشد